"Der har gennem mange år været et stort fokus på hvilke bevægelser, som kommer til at forandre arbejdslivet som vi kender det. Eksempelvis 4-dages arbejdsuge, nye teknologier og de unges indtog på arbejdsmarkedet. Det er på tide, at vi undersøger hvordan vi kan ændre på gamle fastgroede logikker."


Stephen Holst  

Arbejdslivet gentænkt

Foredraget "Arbejdslivet gentænkt" handler om, at stille spørgsmålstegn ved de logikker og præmisser, som lige nu tegner konturerne af det arbejdsliv vi kender i dag. Vi undersøger hvad vi kan se og opnå, hvis vi tør kaste alle boldene op i luften på én gang. For hvem har egentlig bestemt, at vi skal fastholde nogle betingelser for hvordan vi arbejder, som ikke nødvendigvis længere passer til den tid og det samfund, som vi har i dag? 


Vi arbejder i dag under nogle rammebetingelser, som er blevet etableret i en helt anden tid hvor vores samfund så helt anderlledes ud. Og hvis vi skal tilpasse vores arbejdsliv til det samfund, som vi lever i nu, skal vi turde udfordre nogle af de logikker og præmisser, som er indgroet i vores nuværende forståelse af arbejdets rolle, udførsel og betydning. 


Vi stiller bl.a. spørgsmålstegn ved tilhørsforhold, værdi og valuta, kompetencer, menneske- og verdenssyn, aflønning og honorering, teknologi og ledelse. 


Til foredraget får du ikke et endegyldigt svar på hvordan fremtidens arbejdsliv bør se ud, men du får en anledning til at stille spørgsmålstegn ved hvilke logikker vi kan justere på og hvad vi kan opnå med det.